STÄNG

Svar på dokumentären om det indiska tempelhåret

Publicerad i Reportage

av Hairtalk Scandinavien

14 kommentarer

Våra svar kring dokumentären om det indiska tempelhåret.

I förhållande till en dokumentär där de undersöker löshårs-branschen vill vi ge mer information och en mer rättvis bild, samt svara på eventuella frågor som kan uppstå.

Vi vill också förtydliga att Hairtalk inte köper hår från den regionen eller de tempel som visas i dokumentären.

Uppföljning av produktion och etisk medvetenhet

Våra fabriker för produktion och vidarebehandling ligger inte i Indien, samt har vi full kontroll på den interna uppförandekoden som Hairtalk strävar efter att uppfylla.

Vi använder oss även av asiatiskt hår då det håret är mer idealt för att behålla kvalitén på håret under avfärgning och infärgningsprocessen, speciellt på de ljusare håren. Det asiatiska håret får kvinnorna direkt betalt för. Därav informationen om att kvinnor får betalt för sitt hår.

Hairtalk har alltid och kommer alltid att sträva efter att uppfylla de krav som rättvis handel innebär, både med tanke på lön och arbetsförhållanden. Hairtalks grundare och huvuddistrubitör är närvarande i fabriken större delar av året för att säkerställa just detta samt att kvalitetssäkra vår produkt.

Vi arbetar för att hela tiden vara det bästa alternativet på marknaden, både när det gäller slutprodukt och hur den produceras.

Indiskt tempelhår

Att de donerar hår i Indien är en del av deras religion och den betalning som templen i sin tur får vid försäljning av håret går tillbaka till samhället. För bara några decennier sedan var det enbart en bråkdel av allt det offrade tempelhåren som kom till nytta. En del omvandlades till en aminosyra som bland annat används i tobaksindustrin. Det användes också till oljefilter, men det mesta av håret eldades bara upp. I och med att hårförlängning blivit allt mer populärt blev det som tidigare varit avfall, åtråvärt.

Håret blir nu inte enbart en religös restprodukt, utan templen ger tillbaka till samhället utav de pengar som tjänas. Hårindustrin skapar även tusentals jobb. Håret återanvänds för att hjälpa människor världen över som har drabbats av olika typer av sjukdomar som resulterat i håravfall. Hairtak togs i början fram för att hjälpa människor med hårsjukdomar så som alopeci och liknande.

Hairtalk strävar alltid efter att vara världens mest skonsamma Extensions med sina patenterade lösningar för att kunna göra just det, hjälpa människor.

Tillägsfokus hos Hairtalk

Utöver de projekten vi engagerar oss i i Sverige så har Hairtalk engagerat sig i "Infinite Compassion", som är en internationell välgörenhetsorganisation. Genom detta samarbete har Hairtalk bidragit till byggandet och driften av Khango School i östra Tibet.

http://www.infinite-compassion.de/en/aktuelle-projekte/ost-tibet-khango-schule/

East Tibet, Khango School - infinite compassion

www.infinite-compassion.de


Vi har tidigare felaktigt använt oss utav ordet Fairtrade då vi menat rättvis handel. Aldrig i någon märkning på våra produkter. Ordet kommer ursprungligen från en översättningsmiss i starten av den skandinaviska regionen. Vi borde såklart ha kollat upp det noggrannare och ber om ursäkt att det tidigare har förekommit.

Vi anser att vår del i dokumentären har vinklats felaktigt då inte all information har framkommit.

 

14 kommentarer på denna artikel

mike11 lasRoPsUvOdMgJ / 18 april 2018
2u4MVB https://www.genericpharmacydrug.com
mike11 lasRoPsUvOdMgJ / 18 april 2018
2u4MVB https://www.genericpharmacydrug.com
JimmiNi hcuOAIiWiWIR / 23 oktober 2017
kAkk71 http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiNi fnsDrfFPCgDBVCw / 22 oktober 2017
4MxMhQ http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiNi fnsDrfFPCgDBVCw / 22 oktober 2017
4MxMhQ http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiNi kUcVMzjUQDj / 21 oktober 2017
li6YUl http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiNi kUcVMzjUQDj / 21 oktober 2017
li6YUl http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiNi eUcaoDuPBDZJVFTT / 21 oktober 2017
YtMsgR http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
JimmiNi eUcaoDuPBDZJVFTT / 21 oktober 2017
YtMsgR http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Johan B / 21 oktober 2017
Ni är så falska! Köp inget hår härifrån! Fyfan ni har ju sålt eran själ till djävulen!
Anna W / 11 oktober 2017
Det var beklämmande att se denna dokumentär och upptäcka att vi på salongen marknadsfört er produkt baserad på falsk information. Jag hoppas att ni ser detta som en möjlighet att tydliggöra för era återförsäljare (oss) hur kedjan faktiskt ser ut. Det kan man ju göra utan att avslöja vart fabrikerna ligger. Att av konkurrensskäl inte berätta vilka fabriker man köper av låter bara oärligt i sammanhanget. Enligt dokumentären är den information som delges från företagsägarna sällan sanningsenlig och därför blir det extra viktigt för Hairtalk att visa hur förhållandena för arbetarna faktiskt är. Hoppas på uppföljning.
Steffanie Wiberg / 5 oktober 2017
Vi har oxå arbetat med håret i ett par år. Det jag hade uppskattat är att få info om att denna dokumentär skulle komma. Vi fick ett mail gällande att Fairtrade blev etiskt, men inte så mycket mer. Detta är bra är förebygga och inte behöva försvara när skadan redan är skedd!
Sofia S / 4 oktober 2017
Jag har jobbat med Hairtalk i snart 4år och tack vare dom kunnat hjälpa människor med alopecia cancer m.m Att Hairtalk är den ENDA leverantören som faktiskt ställer upp på en intervju tycker jag säger en hel del om företaget. Och att veta att människor offrat sina hår av fri vilja och inte p.g.a pengar tycker iaf jag känns väldigt bra! <3
Terese C / 4 oktober 2017
Jag håller med Sofia S. Har jobbat med er i snart 4 år och jag fick inte höra att någon specifik fick betalt. Utan att håret rakades av pga olika anledningar inom religionen och då av ”fri” vilja. Bra att ni ställde upp på intervjun, tycker det är strongt! Jag kommer fortsätta att använda Hairtalk till mina kunder.

Lämna kommentar